aFashionGauise_Style_types_Romantic

Milyen a stílusod? Milyen személyiségről árulkodik?

Milyen a stílusod? Milyen személyiségről árulkodik?

Öltözködésünk sokat elárul rólunk, anélkül, hogy egyetlen szót is szólnánk. Megmutatja, mennyi időt és energiát szánunk a külsőnkre, tisztában vagyunk-e a testalkatunkkal, színvilágunkkal és általában véve önmagunkkal.

Ahogy az optimálisan összeválogatott előnyös ruhadarabok egyértelműen tükrözik a személyiségünket, úgy az előnytelen ruhadarabok még többet megmutatnak lelki világunkból. Most azt szeretném nektek bemutatni, hogy az ideálisan összeválogatott outfit mit árulhat el rólunk a megjelenésükön keresztül. Ez segítséget nyújthat azoknak is, akik még keresik a saját stílusukat.

A legtöbb embernél több stílus jellemzői is fellelhetők. Ez természetes. Azonban mindig van egy domináns stílus, ami leginkább mi vagyunk. Ezt az életstílusunk és a környezetünk elvárásai erősen befolyásolhatják.

Sportos és természetes

A letisztult, egyszerű és kényelmes darabokat szereti. Aktív életet él, praktikus, könnyen tisztítható ruhákat hord a legszívesebben. Minden, ami mű, kényelmetlen, vagy amit körülményes hordani kellemetlen számára. Elsődleges szempontja egy ruhavásárlásnál, hogy legyen kényelmes. Jól beosztja az idejét, és szeret okos döntéseket hozni. A napi szépségrutin minimális időt vesz igénybe nála. Az egészsége és a közérzete fontosabb számára, mint a megjelenése. Általában pozitív a kisugárzása. Szereti a természetet. A rugalmas anyagokat és a pamutot részesíti előnyben. Ékszerek tekintetében „a kevesebb néha több” alapelvet követi. A kiegészítőinek funkciója kell, hogy legyen: a sál melegítsen, az óra mutassa az időt. Minimális sminket visel, és nem igazán érdekli a divat.

 

aFashionGuise_Style_types_reality_casual

aFashionGuise_Style_types_reality_casual

A rémálma: magas derekú, trendi, szűk ceruza szoknya, ami kiemeli nőies vonalait, és kézzel kell mosni.

Pozitív vetülete: Laza és természetes egyéniség. Egészségtudatos, gyakorlatias.

Negatív vetülete: Gyakran fiúsan viselkedik, és nehezen talál magának párt. Nincs kibékülve a nőiességével. A természetességet kifogásként használva elhanyagolhatja a külsejét.

Klasszikus

Nagyon nőies és szofisztikált a megjelenése. Bizalmat ébreszt másokban, és önbizalmat sugároz. Nem szereti a túlzásokat. Az elegáns alapdarabokat szereti. A minőségi darabokat keresi, ezekre hajlandó többet is költeni. Egy-egy vásárlás egyben befektetés is a saját megjelenésébe. A ruhatára általában rendezett és jól össze van válogatva. A megjelenésénél az összhatás a legfontosabb, harmonikus személyiség. A konfekció darabokat is szereti magára igazíttatni. Kedveli a minőségi kiegészítőket, ám ezek nem lehetnek kihívóak vagy harsányak. Szívesen hord selyem sálakat, bőr öveket, és szereti, ha minden passzol mindennel. Vonzzák a luxus márkák minőségi alapdarabjai. Általában kevés szín található a szekrényében.

aFashionGuise_Style_types_Chic

aFashionGuise_Style_types_Chic

 A rémálma: laza és bő élénk színű ruha, ami kényelmes, de azt üvölti, hogy trendkövető vagyok.

Pozitív vetülete: Fontos számára a biztonság és a harmónia. Ezeket meg tudja teremteni. Összhangra törekszik az élet minden területén. Fontosak számára a tradíciók, tiszteli a hagyományokat.

Negatív vetülete: Fél az elutasítástól, mindenkinek szeretne megfelelni. Ha nem tudja elérni az ideális harmóniaszintet, feszültség támadhat benne. Ha önbizalomhiánya van, vagy nincs tisztában a saját stílusával, gyakran ezzel a „biztonságos” stílussal próbálja ezt elfedni.

Fiús – dinamikus

Általában szórakoztató, kellemes személyiség, akinek szeretik a társaságát. Spontán, energikus, humoros. Szereti az egyenes szabású vagy oversized ruhákat, de néha pont egy szűkebb felsővel éri el a fiús hatást. Szereti a vicces, grafikus, színes mintákat, vagy éppen az egyszínű darabokat, ha azok dinamikusak. Egyik kedvenc ruhája a fiús ing. A lapos sarkú cipőket részesíti előnyben. Ékszerekből és kiegészítőkből keveset hord, leginkább az órákat, öveket és táskákat szereti. Haja fiúsan rövid, egyenes bubi, vagy ha hosszú, lófarokba kötve hordja a legszívesebben. Minimális sminket használ.

aFashionGuise_Style_types_Tomboy

aFashionGuise_Style_types_Tomboy

A rémálma: pasztellszínű, csipkés, fodros nőies ruhák kényelmetlen tűsarkúval.

Pozitív vetülete: Tele van energiával, aktív életet él, és nagyon kellemes társaság. Népszerű és könnyen barátkozó alkat. Megbízható, két lábbal áll a földön, és felelősségteljes.

Negatív vetülete: A sportos stílusú személyiséghez hasonlóan nála is előfordulhat, hogy nem meri megélni a nőies oldalát, vagy egyszerűen nem tartja magát szépnek, ezért nem is fordít energiát arra, hogy megmutassa a természetes adottságait. A magassága, a nőiessége vagy a fiús testalkata miatt önbizalomhiánya lehet.

Romantikus

Nőies, gyengéd, kifinomult és érzelmes. Gyakran művészi hajlamú. A praktikus dolgok nem elsődlegesek nála. Szereti a csipkét, a bársonyt, a virágmintákat, a gyöngysorokat és a pasztellszíneket. Szereti hangsúlyozni a nőiességét. A kisebb kiegészítőket szereti, különösen az antik ékszereket, sálakat, kesztyűket és kalapokat. Szívesen visel magas sarkú cipőt. Álmodozó alkat. Nagyon nőies.

aFashionGauise_Style_types_Romantic

aFashionGauise_Style_types_Romantic

A rémálma: Egyenes szabású, hosszú, válltöméses, sötét színű fiús blézer.

Pozitív vetülete: A férfiak figyelmét könnyen felkelti, nagyon kreatív és nőies. Empatikus alkat, és örömét leli abban, ha gondoskodhat másokról.

Negatív vetülete: Nehezen tart lépést a gyorsan változó, dinamikus dolgokkal. Álmodozó és nosztalgikus. Nehezen engedi el a régi sérelmeket.

Extravagáns – drámai

Nagyon magabiztos, és fontos számára, hogy a megjelenésén keresztül is megmutassa, milyen személyiség. Nem szereti a középszerű, unalmas dolgokat. Vonzódik az eklektikus és feltűnő darabokhoz. Szívesen vásárol drágább designer holmikat. Szívesen megmutatja, sőt hangsúlyozza az átlagostól eltérő testrészeit – például a hófehér bőrét vagy a széles vállait. Nagyon kreatív személyiség, amit a ruháin és kiegészítőin keresztül is szeret megmutatni. Szereti az extrém hajszíneket és a feltűnő sminket.

aFashionGuise_Style_types_Flamboyant

aFashionGuise_Style_types_Flamboyant

A rémálma: azok a darabok, amit mindenki hord, mert éppen trendben van.

Pozitív vetülete: Nagyon határozott személyiség, domináns alkat. Rendkívül kreatív és energikus. Szereti a változatosságot, és képes folyamatosan megújulni.

Negatív vetülete: A korlátokat nehezen viseli, a szabályokat nem követi. Gyakran túlzásokba esik, nem találja meg az arany középutat. Nehezen köt kompromisszumot, és hajlamos túlbonyolítani az egyszerű dolgokat is.

Kihívó

A kihívó-szexi személyiség stílus jegyei általában valamilyen más stílusfajtával együtt mutatkoznak meg, leginkább a külső elvárások miatt. Szereti a mély kivágású felsőket, a mini szoknyákat, az átlátszó topokat. Általában remek alakja van és szereti is megmutatni, felkelteni mások figyelmet. Élén színű rúzs, erős smink, élén hosszú körmök a nappali viselet része. Szeret feltűnést kelteni és szereti, ha figyelnek rá.

aFashionGuise_Style_types_Sexy

aFashionGuise_Style_types_Sexy

A rémálma: bő és laza darabok, amik egyáltalán nem mutatják meg az alakját.

Pozitív vetülete: Nőies és rendkívül vonzó. Tisztában van a természetes adottságaival. Más stílusjeggyel vegyítve kiegyensúlyozott hatást kelthet.

Negatív vetülete: Versengő és provokatív tud lenni akkor is, ha empátiára és megértésre lenne szükség. A kihívó megjelenéssel gyakran kompenzálni akar valamit, tudás hiányát, arcon sebhelyet vagy önbizalomhiányt.

Sokszínűség és sokoldalúság

A stílusjegyek keveredése számos változatban és árnyalatban megjelenhet. Egy-egy irányzat pedig néha önálló stílussá is kinőheti magát. Egy outfit lehet akár művészi, bohém, discos, exotikus, futurisztikus, gótikus, rocker, iskoláslányos, punk, fashionista, retro, szofisztikált vagy western is.

Ha szeretnél többet tudni a stílusjegyekről, gyere el a következő styling workshopra. Minden résztvevővel végignézzük, milyen színvilág és stílusjegy illik hozzá a legjobban és hogyan tudja ezeket testalkatának megfelelően egyedien kombinálni.