2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_off_the_shoulder

2016 tavaszi–nyári trendek – 2. rész

2016 tavaszi–nyári trendek – 2. rész

Ezzel az összefoglalóval szeretnénk segíteni, hogy magabiztosan és tudatosan indulhass neki az új tavaszi darabok beszerzésének és a régiek átválogatásának, újragondolásának. A 2016 tavaszi-nyári trendek bemutatásánál az 1. részben  a doboz hatású dzsekik, a feltűnő mintázatú blézerek és a nappali öltözetként viselt hálóingre emlékeztető ruhát láthattuk. Ebben a részben az egybe ruhák és a topok közül a vállakat szabadon hagyó ruhákat, az áttetsző, rétegelt hatású és a széles ujjú felsőket mutatom be.

Csupasz vállak

Az előző szezon kedvencei, a vállakat szabadon hagyó ingek, topok most még erőteljesebben uralták a kifutót. Imádnivaló viselet! A napbarnított bőrön jól mutató kivágások fehér vállakon is megállják a helyüket. A kivágás formája pedig szépen formálhatja a telt hölgyeket is. A legnépszerűbb fazonok: romantikus fodros, melltartó pántját utánzó, hosszú ujjú, egyenes és rugalmas fazonú, díszöltéssel és gombokkal díszített, elegáns klasszikus-ujjatlan, aszimmetrikus, vágott és keresztpántos. A vállakat szabadon hagyó felsők, topok és ruhák között különösen figyelemre méltó az a típus, ahol a kivágás és az anyag esése X formát rajzol ki. Valószínűleg ez lesz a legnépszerűbb darab a vállakat szabadon hagyó felsők között.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_off_the_shoulder

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_off_the_shoulder

Áttetsző, rétegelt hatású felsők

A hosszú ujjú tavaszi felsők közül romantikus hangulatot idéznek az átlátszó topok, rávarrt díszítéssel és rétegelt hatással az intimebb részeket eltakarva – játékos megoldás arra, hogy felfedjünk valamit a bőrünkből ugyanakkor el is takarjuk magunkat.  Ezeket a darabokat még hűvösebb nyári estéken is nyugodtan viselhetjük. Érdemes a természetes alapanyagokból készült darabok után kutatni – mint például a pamut csipke -, hogy a bőrünk szabadon lélegezhessen. Érdekes kombinációja az áttetsző rétegelt megoldásoknak, ha ugyanaz az anyag a szoknya díszítéseként vagy a harisnyánál megismétlődik. Így alkalmivá varázsolhatunk egy hétköznapi topot is. Hálószerű ruha alatt viselve is láthattuk a kifutókon.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_netting_mesh

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_netting_mesh

Széles ujjú felsők

Sok-sok elvarratlan szálat láthatunk idén a felsők és kabátok ujj végénél, ráadásul bővebb ujjú, kicsit hegyes kialakítású verzióban is, még hangsúlyosabbá téve az eldolgozatlan részt. Erőteljes inspirációt jelent ez régi farmerkabátok csonkítására, vagy akár egy foltos ujjú felsőt is újjávarázsolhatunk így.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_raw_hems

Nézd meg a 3. részt is az újragombolt kis fekete ruhával, a megkötős díszítésekkel és a menő hasított bőr ruhákról.