2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_power_suits

2016 tavaszi-nyári trendek – 1. rész

2016 tavaszi-nyári trendek – 1. rész

Mit fogunk legszívesebben hordani 2016 tavaszán és nyarán?

Még várjuk a tél végét, de egy-két napsütötte délután könnyedén elviszi gondolatainkat a tavaszi ruhák, táskák és kiegészítők irányába.  Ezzel az összefoglalóval szeretnénk segíteni, hogy magabiztosan és tudatosan indulhass neki az új tavaszi darabok beszerzésének és a régiek átválogatásának, újragondolásának.

Az év eleji fogadalmak kitűzése után általában nagy lendülettel kezdünk neki az év megtervezésének. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy végre valóra váltsuk régóta dédelgetett álmainkat. A tavaszi gardróbfrissítésnek is tükröznie kell majd az éves céljainkat, különösen, ha a külsőnk megújítása is szerepel az álmaink listáján.

A 2016-os tavaszi-nyári ruhakölteményeket felsorakoztató divatbemutatókat figyelemmel kísérve megállapíthatjuk, hogy amit tavaly tavasszal (és nyáron) hordtunk, azt nyugodt szívvel most is viselhetjük – csak egy picit újragondolva, átvariálva, másképp kombinálva. A 2015-ös kollekciókkal ellentétben, a 2016-os ruháknál már nincs túlhangsúlyozva a 70-es évek trendje. Inkább a 90-es évek világát idézik a darabok, de természetesen a 70-es évek hangulatát megjelenítő ruhákat is tovább hordhatjuk.

A kifutókon az előző évek legszebb, legvagányabb, legnépszerűbb darabjai frissült formában ismétlődtek meg, és az újítás leginkább a „hogyan”-ra vonatkozik.

Doboz hatású dzsekik

A tavaszi kollekcióknak mindig fontos és izgalmas része a dzseki, avagy tavaszi kis kabát. Rétegesen alá öltözve meleg sállal még enyhe téli napokon is hordható, egy hosszú, meleg szőrme mellényt rávéve szintén jó szolgálatot tehet. Ha minden második nap hordjuk, az sem ciki, vékony toppal alatta pedig kora nyárig büszkén viselhetjük. Nekem az a fazon a kedvencem, ami kosztüm felsőként is hordható. Egy ilyen darab felkutatásába érdemes energiát fektetni.

Ebben a szezonban a dzsekik szabályos négyszögletes és más geometriai formákban gazdagok, amit díszvarrással, zipzárral, zsebbel vagy színekkel formáltak a divattervezők. Laza, kicsit bő fazonok jelentek meg a kifutón, de a váll- és ujjhosszban illeszkedő formában, így az oversized verzió itt nem érvényesült.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_boxy_jackets

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_boxy_jackets

Feltűnő mintázatú blézerek

Az idei blézereket nem a konzervatív üzleti öltözet részének szánták a divatházak. A feltűnő minták és színek kavalkádja extravagáns megjelenést kölcsönöz viselőinek. A kifutókon színes állatmintás, pöttyös, fémes és csillogó hatású, széles vállú és sportos fazonok is megjelentek. Hozzá megegyező anyagú nadrágokkal teszik még feltűnőbbé az összeállítást a designerek. Az egyik leggyakoribb darab a tavaszi kollekciókban az aranyszínű, fémhatású anyagból készített blézer.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_power_suits

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_power_suits

Hálóing és alsónemű nappali öltözetnek

A leginkább figyelemfelkeltő darabok a hálóingekhez kísértetiesen hasonlító ruhák csipke, szatén és selyem kivitelben. Ezeket hordva úgy érezhetjük, mintha egész nap pizsamában lennénk. Batman utat tört az alsónadrág kívül hordásával: idén az intim felsők, topok és melltartók kívül hordva lesznek trendben. Meglepő fordulat, hogy nemcsak áttetsző csipke vagy tüll topra, hanem vastagabb felsőre is rávehetjük idén az alá-öltözetnek tűnő darabokat.

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_slip_lingerie_fashion_trend2

2016_tavaszi_nyári_trend_aFashionGuide_slip_lingerie_fashion_trend2

Olvasd el a cikk második részét is vállakat szabadon hagyó felsőkről, az áttetsző és a széles ujjú topokról.