Hogyan öltözzünk borkóstolóra?

Hogyan öltözzünk borkóstolóra?

Hogyan öltözzünk borkóstolóra?

Szeszélyes nyárvégi időben borkóstolóra ideális outfiteket kerestünk. Kényelmes-praktikus, klasszikus-elegáns vagy feltűnő-sokat mutató ruhát viseljünk? A Budavári Borfesztivál megihletett minket, kiváló borokra hangolódva három szettet vittünk magunkkal és megkerestük melyik borral melyik outfit rezonál.

Hűvösen elegáns

Az első választás egy fekete selyem pikkelyekkel díszített rövid ruhára esett, egy világos szürkés-barna bőrkabáttal és fémszínű nyaklánccal. Az egyszerűségre törekedtünk, játékos részletekkel. A finom és változatos textúrákkal az egész napos borkóstoló során változó fény-árnyék viszonyok lehetővé tették az outfit hangulatának a változását is. A képet egy fekete macskakő-barát tűsarkú és egy boríték táska tette teljessé.

Ha a megjelenésünkhöz gravitálhat egy íz világ, hangulat, film, festmény, helyszín, mért ne vonzódhatna egy bor is egy autentikus viselethez? A szettet megmutattuk a borszakértőnknek, Kittinek, aki a Kertész Pincészet Carla Nyerspezsgőjét társította a megjelenéshez. Mert már ránézésre levesz bárkit a lábáról – a Pinot Noir alapnak köszönhető – csábító lazac színével és apró szénsav-gyöngyeivel. De a pezsgőt nem csak nézni érdemes! A kellemes gyümölcsös illatával összhangban az első korty is friss gyümölcsösséget rejt magában, amit remekül kiegészítenek a kerek savak. Mivel a második erjesztés-érlelés során már nem kerül cukor a palackba, így egy kiváló száraz pezsgőt tudhatunk a poharunkban – de biztosan nem marad sokáig a pohárban.

afashionguide_stylist_wine_tasting_outfit_3

 

afashionguide_stylist_wine_tasting_outfit_1

afashionguide_stylist_wine_tasting_outfit_2

Bor: Kertész wineyard, Carla (2012).